Noutatiwincontabil

Salarizare si resurse umane

Securitatea informatiilor

wincontabil® asigură o securitate sporita a accesului la datele salariaților și la rapoartele aferente.

Sistem de salarizare eficient , fără erori

Sistemul de parametri predefiniți in wincontabil® precum loc de muncă, funcții, procente de contribuții, procente de impozit etc. asigură eliminarea erorilor de operare în aplicația de salarizare. 

Soft-ul de salarizare rezolvă toate problemele ce țin de calculul salarial.
Contribuie la eliminarea erorilor de calcul al salariului prin procesarea automată a calculelor salariilor.
Aplicația de calcul salarii permite realizarea cu ușurință a fluturașilor de salarii și a statului de plata.

Predictibilitate privind calcul salarial

Programul de calcul salarii wincontabil® ia în considerare pontajele, zilele de concediu, concediile medicale sau fără plată, bonusurile și reținerile obligatorii. Calculează  automat salariul angajaților ținând cont de toate elementele referitoare la venit, deduceri, rețineri precum: pensii facultative private, prime, bonusuri, sporuri, indemnizații, asigurare medicală privată, tichete/bonuri de masă, indemnizatie de hrana, tichete cadou. Salariile sunt calculate de programul pentru salarii nete sau brute.

Programul pentru salarii  wincontabil® calculează salariul în funcție de contractul aplicabil fiecărui angajat: contracte de muncă(full-time, part-time/ normă fracționară), contracte de management, contracte de administrator sau cenzor, contract de drepturi de autor etc.
Soft-ul de salarii calculează contribuțiile precum: contribuția de asigurări sociale (CAS), contribuția de asigurări sociale de sociale de sănătate (CASS) precum și impozitul pe venit și deducerile personale.
Integrează numeroase tipuri de impozitări, conform legislației în vigoare. Astfel, aplicația pentru salarii calculează corect impozitele pentru angajați permanenți/full-time (pe perioadă determinată sau nedeterminată), zilieri, pensionari, persoane cu dizabilități etc.
Plata salariilor se face în regim de Regie (sau TESA, după numărul orelor lucrate) sau Acord (după realizările angajaților).
Aplicația de salarii vă ajută să plătiți rapid salariile pe card bancar.
Pentru calculul salariilor în regie, puteți utiliza pontajul .

Actualizări legislative realizate la timp
Un program de salarii, corect, sigur și actualizat la timp cu cea mai nouă lege a salarizării aflată în vigoare în România care clarifică aspecte importante privind raporturile de muncă. 
Calculul salariilor este adaptat după Codul Muncii și Codul Fiscal din România, iar aplicația de salarii este actualizată la timp din punct de vedere legislativ. 
Funcțiile sunt definite în aplicația de salarizare conform Clasificării ocupațiilor din România (COR). Programul oferă și posibilitate de definire a funcțiilor interne.
Programul de salarizare automatizează calculul salarial și evidențiază toate impozitele și taxele aferente salariilor, în conformitate cu legislația aflată în vigoare.

Rapoarte personalizate
Programul de salarii pune la dispoziția utilizatorilor rapoarte detaliate .
Este posibilă vizualizarea şi listarea situațiilor de avans, lichidare, premii, rețineri sau concedii. Fluturașii de lichidare pot fi configurați pentru a afișa cât mai multe informații utile pentru un salariat (de exemplu: realizările efective în acord).
Obține informații despre zilele de concediu, câte sunt în total, câte s-au efectuat, câte au rămas.
Oferă acces ușor și rapid la orice informație despre angajați și salarizare care există în baza de date și ține o evidență clară a datelor despre salariați și contracte.
Oferă toate rapoartele specifice unei aplicații de salarizare, cum ar fi foaia colectivă de prezență, stat de plată individual per salariat, state de plată pentru avans, lichidare, tichete de masă, concedii medicale, concedii de odihnă, fluturași, prime, rapoarte centralizatoare, impozite de plată, rapoarte total configurabile, contracte de muncă, adeverințe si multe altele. 
Programul de salarizare permite o evidență exactă a contractelor de munca și a anexelor la contracte.
Rapoartele se pot emite în mai multe formate cum ar fi  Excel.

Declaratii

Sunt emise  declarațiile, documentele și rapoartele de care aveți nevoie.
Indemnizațiile de concediu medical și indemnizațiile de concediu de odihnă se calculează  automat.
Calculează automat concediile medicale, sporul de weekend, tichetele de masă și salariul total.